-
O starożytnych talariach poznańskich / Piotr Wawrzyniak.s. 27 - 37CZYSTY TEKST
Piotr Wawrzyniak, O starożytnych talariach poznańskich / Piotr Wawrzyniak., Kronika Miasta Poznania : kwartalnik poświęcony sprawom kulturalnym stoł. m. Poznania : organ Towarzystwa Miłośników Miasta Poznania, 2003 / Tom 71 / Numer 4, s. 27 - 37
BIBTEX@Article{ authors = " Piotr Wawrzyniak", title = "O starożytnych talariach poznańskich / Piotr Wawrzyniak.", journal = "Kronika Miasta Poznania : kwartalnik poświęcony sprawom kulturalnym stoł. m. Poznania : organ Towarzystwa Miłośników Miasta Poznania", issue = "2003 / Tom 71 / Numer 4", pages = "27 - 37" }
-
Od Redakcji.s. 5 - 6CZYSTY TEKST
Od Redakcji., Kronika Miasta Poznania : kwartalnik poświęcony sprawom kulturalnym stoł. m. Poznania : organ Towarzystwa Miłośników Miasta Poznania, 2003 / Tom 71 / Numer 4, s. 5 - 6
BIBTEX@Article{ authors = "", title = "Od Redakcji.", journal = "Kronika Miasta Poznania : kwartalnik poświęcony sprawom kulturalnym stoł. m. Poznania : organ Towarzystwa Miłośników Miasta Poznania", issue = "2003 / Tom 71 / Numer 4", pages = "5 - 6" }
-
Jadłospis poznaniaków w końcu XVIII i w XIX wieku / Sywia Różalska.s. 82 - 91CZYSTY TEKST
Sylwia Różalska, Jadłospis poznaniaków w końcu XVIII i w XIX wieku / Sywia Różalska., Kronika Miasta Poznania : kwartalnik poświęcony sprawom kulturalnym stoł. m. Poznania : organ Towarzystwa Miłośników Miasta Poznania, 2003 / Tom 71 / Numer 4, s. 82 - 91
BIBTEX@Article{ authors = " Sylwia Różalska", title = "Jadłospis poznaniaków w końcu XVIII i w XIX wieku / Sywia Różalska.", journal = "Kronika Miasta Poznania : kwartalnik poświęcony sprawom kulturalnym stoł. m. Poznania : organ Towarzystwa Miłośników Miasta Poznania", issue = "2003 / Tom 71 / Numer 4", pages = "82 - 91" }
-
Poznańskie menu : co serwowano w restauracjach, barach i jadłodajniach 25 listopada 2003 r.s. 242 - 262CZYSTY TEKST
Poznańskie menu : co serwowano w restauracjach, barach i jadłodajniach 25 listopada 2003 r., Kronika Miasta Poznania : kwartalnik poświęcony sprawom kulturalnym stoł. m. Poznania : organ Towarzystwa Miłośników Miasta Poznania, 2003 / Tom 71 / Numer 4, s. 242 - 262
BIBTEX@Article{ authors = "", title = "Poznańskie menu : co serwowano w restauracjach, barach i jadłodajniach 25 listopada 2003 r.", journal = "Kronika Miasta Poznania : kwartalnik poświęcony sprawom kulturalnym stoł. m. Poznania : organ Towarzystwa Miłośników Miasta Poznania", issue = "2003 / Tom 71 / Numer 4", pages = "242 - 262" }
-
Na stole we wczesnośredniowiecznym Poznaniu / Hanna Kóčka-Krenz.s. 7 - 16CZYSTY TEKST
Hanna Kóčka-Krenz, Na stole we wczesnośredniowiecznym Poznaniu / Hanna Kóčka-Krenz., Kronika Miasta Poznania : kwartalnik poświęcony sprawom kulturalnym stoł. m. Poznania : organ Towarzystwa Miłośników Miasta Poznania, 2003 / Tom 71 / Numer 4, s. 7 - 16
BIBTEX@Article{ authors = " Hanna Kóčka-Krenz", title = "Na stole we wczesnośredniowiecznym Poznaniu / Hanna Kóčka-Krenz.", journal = "Kronika Miasta Poznania : kwartalnik poświęcony sprawom kulturalnym stoł. m. Poznania : organ Towarzystwa Miłośników Miasta Poznania", issue = "2003 / Tom 71 / Numer 4", pages = "7 - 16" }
-
Poznańskie nakrycia i zastawy od XVI do XVIII wieku / Zygmunt Dolczewski.s. 50 - 70CZYSTY TEKST
Zygmunt Dolczewski, Poznańskie nakrycia i zastawy od XVI do XVIII wieku / Zygmunt Dolczewski., Kronika Miasta Poznania : kwartalnik poświęcony sprawom kulturalnym stoł. m. Poznania : organ Towarzystwa Miłośników Miasta Poznania, 2003 / Tom 71 / Numer 4, s. 50 - 70
BIBTEX@Article{ authors = " Zygmunt Dolczewski", title = "Poznańskie nakrycia i zastawy od XVI do XVIII wieku / Zygmunt Dolczewski.", journal = "Kronika Miasta Poznania : kwartalnik poświęcony sprawom kulturalnym stoł. m. Poznania : organ Towarzystwa Miłośników Miasta Poznania", issue = "2003 / Tom 71 / Numer 4", pages = "50 - 70" }
-
Groch z kapustą i krupy z olejem, czyli co i jak jadano w Poznaniu od XVI do XVIII wieku / Dorota Żołądź-Strzelczyk.s. 38 - 49CZYSTY TEKST
Dorota Żołądź-Strzelczyk, Groch z kapustą i krupy z olejem, czyli co i jak jadano w Poznaniu od XVI do XVIII wieku / Dorota Żołądź-Strzelczyk., Kronika Miasta Poznania : kwartalnik poświęcony sprawom kulturalnym stoł. m. Poznania : organ Towarzystwa Miłośników Miasta Poznania, 2003 / Tom 71 / Numer 4, s. 38 - 49
BIBTEX@Article{ authors = " Dorota Żołądź-Strzelczyk", title = "Groch z kapustą i krupy z olejem, czyli co i jak jadano w Poznaniu od XVI do XVIII wieku / Dorota Żołądź-Strzelczyk.", journal = "Kronika Miasta Poznania : kwartalnik poświęcony sprawom kulturalnym stoł. m. Poznania : organ Towarzystwa Miłośników Miasta Poznania", issue = "2003 / Tom 71 / Numer 4", pages = "38 - 49" }
-
Z żołnierskiego kotła i w kasynie oficerskim / Janusz Karwat.s. 188 - 198CZYSTY TEKST
Janusz Karwat, Z żołnierskiego kotła i w kasynie oficerskim / Janusz Karwat., Kronika Miasta Poznania : kwartalnik poświęcony sprawom kulturalnym stoł. m. Poznania : organ Towarzystwa Miłośników Miasta Poznania, 2003 / Tom 71 / Numer 4, s. 188 - 198
BIBTEX@Article{ authors = " Janusz Karwat", title = "Z żołnierskiego kotła i w kasynie oficerskim / Janusz Karwat.", journal = "Kronika Miasta Poznania : kwartalnik poświęcony sprawom kulturalnym stoł. m. Poznania : organ Towarzystwa Miłośników Miasta Poznania", issue = "2003 / Tom 71 / Numer 4", pages = "188 - 198" }
-
Jak gęś czarna zeszła ze stołu / Jędrzej Kitowicz.s. 71 - 81CZYSTY TEKST
Jędrzej Kitowicz, Jak gęś czarna zeszła ze stołu / Jędrzej Kitowicz., Kronika Miasta Poznania : kwartalnik poświęcony sprawom kulturalnym stoł. m. Poznania : organ Towarzystwa Miłośników Miasta Poznania, 2003 / Tom 71 / Numer 4, s. 71 - 81
BIBTEX@Article{ authors = " Jędrzej Kitowicz", title = "Jak gęś czarna zeszła ze stołu / Jędrzej Kitowicz.", journal = "Kronika Miasta Poznania : kwartalnik poświęcony sprawom kulturalnym stoł. m. Poznania : organ Towarzystwa Miłośników Miasta Poznania", issue = "2003 / Tom 71 / Numer 4", pages = "71 - 81" }
-
Razowiec dziadka Wacława i budyń z bułki babci Antoniny / Wacława Małecka.s. 209 - 215CZYSTY TEKST
Wacława Małecka, Razowiec dziadka Wacława i budyń z bułki babci Antoniny / Wacława Małecka., Kronika Miasta Poznania : kwartalnik poświęcony sprawom kulturalnym stoł. m. Poznania : organ Towarzystwa Miłośników Miasta Poznania, 2003 / Tom 71 / Numer 4, s. 209 - 215
BIBTEX@Article{ authors = " Wacława Małecka", title = "Razowiec dziadka Wacława i budyń z bułki babci Antoniny / Wacława Małecka.", journal = "Kronika Miasta Poznania : kwartalnik poświęcony sprawom kulturalnym stoł. m. Poznania : organ Towarzystwa Miłośników Miasta Poznania", issue = "2003 / Tom 71 / Numer 4", pages = "209 - 215" }
-
Smaczne dla oka, czyli menu na obrazach poznańskich artystów / Jarosław Mulczyński.s. 199 - 208CZYSTY TEKST
Jarosław Mulczyński, Smaczne dla oka, czyli menu na obrazach poznańskich artystów / Jarosław Mulczyński., Kronika Miasta Poznania : kwartalnik poświęcony sprawom kulturalnym stoł. m. Poznania : organ Towarzystwa Miłośników Miasta Poznania, 2003 / Tom 71 / Numer 4, s. 199 - 208
BIBTEX@Article{ authors = " Jarosław Mulczyński", title = "Smaczne dla oka, czyli menu na obrazach poznańskich artystów / Jarosław Mulczyński.", journal = "Kronika Miasta Poznania : kwartalnik poświęcony sprawom kulturalnym stoł. m. Poznania : organ Towarzystwa Miłośników Miasta Poznania", issue = "2003 / Tom 71 / Numer 4", pages = "199 - 208" }
-
Pizza, kebab i golonka! : poznańska gastronomia po 1989 roku / Maciej Kucharski.s. 226 - 241CZYSTY TEKST
Maciej Kucharski, Pizza, kebab i golonka! : poznańska gastronomia po 1989 roku / Maciej Kucharski., Kronika Miasta Poznania : kwartalnik poświęcony sprawom kulturalnym stoł. m. Poznania : organ Towarzystwa Miłośników Miasta Poznania, 2003 / Tom 71 / Numer 4, s. 226 - 241
BIBTEX@Article{ authors = " Maciej Kucharski", title = "Pizza, kebab i golonka! : poznańska gastronomia po 1989 roku / Maciej Kucharski.", journal = "Kronika Miasta Poznania : kwartalnik poświęcony sprawom kulturalnym stoł. m. Poznania : organ Towarzystwa Miłośników Miasta Poznania", issue = "2003 / Tom 71 / Numer 4", pages = "226 - 241" }
-
Zastawa stołowa poznańskich kleryków / Artur Dębski.s. 92 - 108CZYSTY TEKST
Artur Dębski, Zastawa stołowa poznańskich kleryków / Artur Dębski., Kronika Miasta Poznania : kwartalnik poświęcony sprawom kulturalnym stoł. m. Poznania : organ Towarzystwa Miłośników Miasta Poznania, 2003 / Tom 71 / Numer 4, s. 92 - 108
BIBTEX@Article{ authors = " Artur Dębski", title = "Zastawa stołowa poznańskich kleryków / Artur Dębski.", journal = "Kronika Miasta Poznania : kwartalnik poświęcony sprawom kulturalnym stoł. m. Poznania : organ Towarzystwa Miłośników Miasta Poznania", issue = "2003 / Tom 71 / Numer 4", pages = "92 - 108" }
-
Przepisy na smaczne i tanie potrawy oraz różne sekreta domowe / Marya Śleżańska.s. 165 - 187CZYSTY TEKST
Marya Śleżańska, Przepisy na smaczne i tanie potrawy oraz różne sekreta domowe / Marya Śleżańska., Kronika Miasta Poznania : kwartalnik poświęcony sprawom kulturalnym stoł. m. Poznania : organ Towarzystwa Miłośników Miasta Poznania, 2003 / Tom 71 / Numer 4, s. 165 - 187
BIBTEX@Article{ authors = " Marya Śleżańska", title = "Przepisy na smaczne i tanie potrawy oraz różne sekreta domowe / Marya Śleżańska.", journal = "Kronika Miasta Poznania : kwartalnik poświęcony sprawom kulturalnym stoł. m. Poznania : organ Towarzystwa Miłośników Miasta Poznania", issue = "2003 / Tom 71 / Numer 4", pages = "165 - 187" }
-
O kuchni i sztuce kulinarnej w pałacu Działyńskich w połowie XIX wieku / Witold Molik.s. 109 - 122CZYSTY TEKST
Witold Molik, O kuchni i sztuce kulinarnej w pałacu Działyńskich w połowie XIX wieku / Witold Molik., Kronika Miasta Poznania : kwartalnik poświęcony sprawom kulturalnym stoł. m. Poznania : organ Towarzystwa Miłośników Miasta Poznania, 2003 / Tom 71 / Numer 4, s. 109 - 122
BIBTEX@Article{ authors = " Witold Molik", title = "O kuchni i sztuce kulinarnej w pałacu Działyńskich w połowie XIX wieku / Witold Molik.", journal = "Kronika Miasta Poznania : kwartalnik poświęcony sprawom kulturalnym stoł. m. Poznania : organ Towarzystwa Miłośników Miasta Poznania", issue = "2003 / Tom 71 / Numer 4", pages = "109 - 122" }
-
Zupa wigilijna u Kurzawów / Zofia Kurzawa.s. 216 - 218CZYSTY TEKST
Zofia Kurzawa, Zupa wigilijna u Kurzawów / Zofia Kurzawa., Kronika Miasta Poznania : kwartalnik poświęcony sprawom kulturalnym stoł. m. Poznania : organ Towarzystwa Miłośników Miasta Poznania, 2003 / Tom 71 / Numer 4, s. 216 - 218
BIBTEX@Article{ authors = " Zofia Kurzawa", title = "Zupa wigilijna u Kurzawów / Zofia Kurzawa.", journal = "Kronika Miasta Poznania : kwartalnik poświęcony sprawom kulturalnym stoł. m. Poznania : organ Towarzystwa Miłośników Miasta Poznania", issue = "2003 / Tom 71 / Numer 4", pages = "216 - 218" }
-
Przegląd wydarzeń (sierpień-październik 2003) / Andrzej Król.s. 263 - 276CZYSTY TEKST
Andrzej Król, Przegląd wydarzeń (sierpień-październik 2003) / Andrzej Król., Kronika Miasta Poznania : kwartalnik poświęcony sprawom kulturalnym stoł. m. Poznania : organ Towarzystwa Miłośników Miasta Poznania, 2003 / Tom 71 / Numer 4, s. 263 - 276
BIBTEX@Article{ authors = " Andrzej Król", title = "Przegląd wydarzeń (sierpień-październik 2003) / Andrzej Król.", journal = "Kronika Miasta Poznania : kwartalnik poświęcony sprawom kulturalnym stoł. m. Poznania : organ Towarzystwa Miłośników Miasta Poznania", issue = "2003 / Tom 71 / Numer 4", pages = "263 - 276" }
-
O pyrze, potocznie zwanej ziemnakiem lub kartoflem / Lech Trzeciakowski.s. 128 - 134CZYSTY TEKST
Lech Trzeciakowski, O pyrze, potocznie zwanej ziemnakiem lub kartoflem / Lech Trzeciakowski., Kronika Miasta Poznania : kwartalnik poświęcony sprawom kulturalnym stoł. m. Poznania : organ Towarzystwa Miłośników Miasta Poznania, 2003 / Tom 71 / Numer 4, s. 128 - 134
BIBTEX@Article{ authors = " Lech Trzeciakowski", title = "O pyrze, potocznie zwanej ziemnakiem lub kartoflem / Lech Trzeciakowski.", journal = "Kronika Miasta Poznania : kwartalnik poświęcony sprawom kulturalnym stoł. m. Poznania : organ Towarzystwa Miłośników Miasta Poznania", issue = "2003 / Tom 71 / Numer 4", pages = "128 - 134" }
-
Coś dla podniebienia, czyli specjalności kulinarne w lokalach poznańskich na przełomie XIX i XX wieku / Waldemar Karolczak.s. 149 - 164CZYSTY TEKST
Waldemar Karolczak, Coś dla podniebienia, czyli specjalności kulinarne w lokalach poznańskich na przełomie XIX i XX wieku / Waldemar Karolczak., Kronika Miasta Poznania : kwartalnik poświęcony sprawom kulturalnym stoł. m. Poznania : organ Towarzystwa Miłośników Miasta Poznania, 2003 / Tom 71 / Numer 4, s. 149 - 164
BIBTEX@Article{ authors = " Waldemar Karolczak", title = "Coś dla podniebienia, czyli specjalności kulinarne w lokalach poznańskich na przełomie XIX i XX wieku / Waldemar Karolczak.", journal = "Kronika Miasta Poznania : kwartalnik poświęcony sprawom kulturalnym stoł. m. Poznania : organ Towarzystwa Miłośników Miasta Poznania", issue = "2003 / Tom 71 / Numer 4", pages = "149 - 164" }
-
Przepisy z poznańskich szuflad / Katarzyna Męczyńska, Maria Okińczyc.s. 219 - 225CZYSTY TEKST
Katarzyna Męczyńska, Maria Okińczyc, Przepisy z poznańskich szuflad / Katarzyna Męczyńska, Maria Okińczyc., Kronika Miasta Poznania : kwartalnik poświęcony sprawom kulturalnym stoł. m. Poznania : organ Towarzystwa Miłośników Miasta Poznania, 2003 / Tom 71 / Numer 4, s. 219 - 225
BIBTEX@Article{ authors = " Katarzyna Męczyńska, Maria Okińczyc", title = "Przepisy z poznańskich szuflad / Katarzyna Męczyńska, Maria Okińczyc.", journal = "Kronika Miasta Poznania : kwartalnik poświęcony sprawom kulturalnym stoł. m. Poznania : organ Towarzystwa Miłośników Miasta Poznania", issue = "2003 / Tom 71 / Numer 4", pages = "219 - 225" }
-
Uralski kawior i kluberki, czyli życie codzienne Waleriana Szulca i jego rodziny / Katarzyna Męczyńska.s. 135 - 148CZYSTY TEKST
Katarzyna Męczyńska, Uralski kawior i kluberki, czyli życie codzienne Waleriana Szulca i jego rodziny / Katarzyna Męczyńska., Kronika Miasta Poznania : kwartalnik poświęcony sprawom kulturalnym stoł. m. Poznania : organ Towarzystwa Miłośników Miasta Poznania, 2003 / Tom 71 / Numer 4, s. 135 - 148
BIBTEX@Article{ authors = " Katarzyna Męczyńska", title = "Uralski kawior i kluberki, czyli życie codzienne Waleriana Szulca i jego rodziny / Katarzyna Męczyńska.", journal = "Kronika Miasta Poznania : kwartalnik poświęcony sprawom kulturalnym stoł. m. Poznania : organ Towarzystwa Miłośników Miasta Poznania", issue = "2003 / Tom 71 / Numer 4", pages = "135 - 148" }
-
Przy żydowskim stole w XIX wieku / Krzysztof A. Makowski.s. 123 - 127CZYSTY TEKST
Krzysztof A. Makowski, Przy żydowskim stole w XIX wieku / Krzysztof A. Makowski., Kronika Miasta Poznania : kwartalnik poświęcony sprawom kulturalnym stoł. m. Poznania : organ Towarzystwa Miłośników Miasta Poznania, 2003 / Tom 71 / Numer 4, s. 123 - 127
BIBTEX@Article{ authors = " Krzysztof A. Makowski", title = "Przy żydowskim stole w XIX wieku / Krzysztof A. Makowski.", journal = "Kronika Miasta Poznania : kwartalnik poświęcony sprawom kulturalnym stoł. m. Poznania : organ Towarzystwa Miłośników Miasta Poznania", issue = "2003 / Tom 71 / Numer 4", pages = "123 - 127" }
-
O zastawie stołowej poddanych pierwszych Piastów / Artur Dębski.s. 17 - 26CZYSTY TEKST
Artur Dębski, O zastawie stołowej poddanych pierwszych Piastów / Artur Dębski., Kronika Miasta Poznania : kwartalnik poświęcony sprawom kulturalnym stoł. m. Poznania : organ Towarzystwa Miłośników Miasta Poznania, 2003 / Tom 71 / Numer 4, s. 17 - 26
BIBTEX@Article{ authors = " Artur Dębski", title = "O zastawie stołowej poddanych pierwszych Piastów / Artur Dębski.", journal = "Kronika Miasta Poznania : kwartalnik poświęcony sprawom kulturalnym stoł. m. Poznania : organ Towarzystwa Miłośników Miasta Poznania", issue = "2003 / Tom 71 / Numer 4", pages = "17 - 26" }