Dominik Orłowski
7 artykuły w 4 czasopismach
-
Turystyka kulinarna w Polsce – wstępne badania nad fenomenem zjawiska Opublikowano w: Turystyka Kulturowa 2016 / Numer 5 / s. 60 - 1002016CZYSTY TEKST
Dominik Orłowski, Magdalena Woźniczko, Turystyka kulinarna w Polsce – wstępne badania nad fenomenem zjawiska , Turystyka Kulturowa, 2016 / Numer 5, s. 60 - 100
BIBTEX@Article{ authors = " Dominik Orłowski, Magdalena Woźniczko", title = "Turystyka kulinarna w Polsce – wstępne badania nad fenomenem zjawiska ", journal = "Turystyka Kulturowa", issue = "2016 / Numer 5", pages = "60 - 100" }
-
Gastronomiczne unikaty na liście reprezentatywnej niematerialnego dziedzictwa kulturowego ludzkości - inspiracja dla turystyki kulinarnej Opublikowano w: Studia Etnologiczne i Antropologiczne 2018 / Tom 18 / s. 98 - 1242018CZYSTY TEKST
Dominik Orłowski, Magdalena Woźniczko, Gastronomiczne unikaty na liście reprezentatywnej niematerialnego dziedzictwa kulturowego ludzkości - inspiracja dla turystyki kulinarnej , Studia Etnologiczne i Antropologiczne, 2018 / Tom 18, s. 98 - 124
BIBTEX@Article{ authors = " Dominik Orłowski, Magdalena Woźniczko", title = "Gastronomiczne unikaty na liście reprezentatywnej niematerialnego dziedzictwa kulturowego ludzkości - inspiracja dla turystyki kulinarnej ", journal = "Studia Etnologiczne i Antropologiczne", issue = "2018 / Tom 18", pages = "98 - 124" }
-
Dziedzictwo kulinarne Śląska w badaniach Doroty Świtały-Trybek i Lidii Przymuszały Opublikowano w: Literatura Ludowa. Journal of Folklore and Popular Culture 2019 / Numer 4-5 / s. 116 - 1182019CZYSTY TEKST
Dominik Orłowski, Lidia Przymuszała, Dorota Świtała-Trybek, Dziedzictwo kulinarne Śląska w badaniach Doroty Świtały-Trybek i Lidii Przymuszały, Literatura Ludowa. Journal of Folklore and Popular Culture, 2019 / Numer 4-5, s. 116 - 118
BIBTEX@Article{ authors = " Dominik Orłowski, Lidia Przymuszała, Dorota Świtała-Trybek", title = "Dziedzictwo kulinarne Śląska w badaniach Doroty Świtały-Trybek i Lidii Przymuszały", journal = "Literatura Ludowa. Journal of Folklore and Popular Culture", issue = "2019 / Numer 4-5", pages = "116 - 118" }
-
Polskie kuchnie regionalne i ich miejsce w turystyce kulinarnej na obszarach wiejskich Opublikowano w: Turystyka Kulturowa 2018 / Numer 7 / s. 132 - 1572018CZYSTY TEKST
Dominik Orłowski, Polskie kuchnie regionalne i ich miejsce w turystyce kulinarnej na obszarach wiejskich , Turystyka Kulturowa, 2018 / Numer 7, s. 132 - 157
BIBTEX@Article{ authors = " Dominik Orłowski", title = "Polskie kuchnie regionalne i ich miejsce w turystyce kulinarnej na obszarach wiejskich ", journal = "Turystyka Kulturowa", issue = "2018 / Numer 7", pages = "132 - 157" }
-
Praktyki kulinarne związane z wyrobem tradycyjnych produktów żywnościowych jako element rozwoju turystyki kulinarnej Opublikowano w: Turystyka Kulturowa 2022 / Numer 3 / s. 145 - 1812022CZYSTY TEKST
Dominik Orłowski, Praktyki kulinarne związane z wyrobem tradycyjnych produktów żywnościowych jako element rozwoju turystyki kulinarnej , Turystyka Kulturowa, 2022 / Numer 3, s. 145 - 181
BIBTEX@Article{ authors = " Dominik Orłowski", title = "Praktyki kulinarne związane z wyrobem tradycyjnych produktów żywnościowych jako element rozwoju turystyki kulinarnej ", journal = "Turystyka Kulturowa", issue = "2022 / Numer 3", pages = "145 - 181" }
-
Turystyka kulinarna – fenomen naszych czasów Opublikowano w: Turystyka Kulturowa 2016 / Numer 5 / s. 162 - 1642016CZYSTY TEKST
Tadeusz Jędrysiak, Zygmunt Kruczek, Dominik Orłowski, Magdalena Woźniczko, Turystyka kulinarna – fenomen naszych czasów, Turystyka Kulturowa, 2016 / Numer 5, s. 162 - 164
BIBTEX@Article{ authors = " Tadeusz Jędrysiak, Zygmunt Kruczek, Dominik Orłowski, Magdalena Woźniczko", title = "Turystyka kulinarna – fenomen naszych czasów", journal = "Turystyka Kulturowa", issue = "2016 / Numer 5", pages = "162 - 164" }
-
Baza gastronomiczna jako ważny element zagospodarowania turystycznego Opublikowano w: Ekonomiczne Problemy Turystyki 2007 / Numer 9 / s. 203 - 2082007CZYSTY TEKST
Dominik Orłowski, Baza gastronomiczna jako ważny element zagospodarowania turystycznego, Ekonomiczne Problemy Turystyki, 2007 / Numer 9, s. 203 - 208
BIBTEX@Article{ authors = " Dominik Orłowski", title = "Baza gastronomiczna jako ważny element zagospodarowania turystycznego", journal = "Ekonomiczne Problemy Turystyki", issue = "2007 / Numer 9", pages = "203 - 208" }