Dorota Lewandowska
7 artykuły w 6 czasopismach
-
Źródła archiwalne i ich wartość w badaniach polszczyzny łowiczan (XVII-XVIII wiek) Opublikowano w: Mazowieckie Studia Humanistyczne 2001 / Tom 7 / Numer 2 / s. 51 - 612001CZYSTY TEKST
Dorota Lewandowska, Źródła archiwalne i ich wartość w badaniach polszczyzny łowiczan (XVII-XVIII wiek) , Mazowieckie Studia Humanistyczne, 2001 / Tom 7 / Numer 2, s. 51 - 61
BIBTEX@Article{ authors = " Dorota Lewandowska", title = "Źródła archiwalne i ich wartość w badaniach polszczyzny łowiczan (XVII-XVIII wiek) ", journal = "Mazowieckie Studia Humanistyczne", issue = "2001 / Tom 7 / Numer 2", pages = "51 - 61" }
-
Pokasacyjne losy opactwa cystersów w Lądzie na podstawie źródeł archiwalnych zachowanych w zespołach akt: "Centralne Władze Wyznaniowe Królestwa Polskiego i Komisja Województwa Kaliskiego" z zasobu Archiwum Głównego Akt Dawnych w Warszawie Opublikowano w: Hereditas Monasteriorum 2014 / Tom 5 / s. 65 - 1062014CZYSTY TEKST
Dorota Lewandowska, Pokasacyjne losy opactwa cystersów w Lądzie na podstawie źródeł archiwalnych zachowanych w zespołach akt: "Centralne Władze Wyznaniowe Królestwa Polskiego i Komisja Województwa Kaliskiego" z zasobu Archiwum Głównego Akt Dawnych w Warszawie, Hereditas Monasteriorum, 2014 / Tom 5, s. 65 - 106
BIBTEX@Article{ authors = " Dorota Lewandowska", title = "Pokasacyjne losy opactwa cystersów w Lądzie na podstawie źródeł archiwalnych zachowanych w zespołach akt: "Centralne Władze Wyznaniowe Królestwa Polskiego i Komisja Województwa Kaliskiego" z zasobu Archiwum Głównego Akt Dawnych w Warszawie", journal = "Hereditas Monasteriorum", issue = "2014 / Tom 5", pages = "65 - 106" }
-
"L'alimentation en Europe a l'epoque moderne : manger et boire XVIe s.-XIXe s.", Philippe Meyzie, Paris 2010 : [recenzja] Opublikowano w: Kwartalnik Historii Kultury Materialnej 2011 / Tom 59 / Numer 2 / s. 258 - 2612011CZYSTY TEKST
Dorota Lewandowska, Philippe Meyzie, "L'alimentation en Europe a l'epoque moderne : manger et boire XVIe s.-XIXe s.", Philippe Meyzie, Paris 2010 : [recenzja] , Kwartalnik Historii Kultury Materialnej, 2011 / Tom 59 / Numer 2, s. 258 - 261
BIBTEX@Article{ authors = " Dorota Lewandowska, Philippe Meyzie", title = ""L'alimentation en Europe a l'epoque moderne : manger et boire XVIe s.-XIXe s.", Philippe Meyzie, Paris 2010 : [recenzja] ", journal = "Kwartalnik Historii Kultury Materialnej", issue = "2011 / Tom 59 / Numer 2", pages = "258 - 261" }
-
Rząd Narodowy "tajemnego państwa polskiego" okresu Powstania Styczniowego i jego najważniejsze dokumenty przechowywane w zbiorach Archiwum Głównego Akt Dawnych Opublikowano w: Palestra 2013 / Tom 58 / Numer 5-6(665-666) / s. 270 - 2792013CZYSTY TEKST
Dorota Lewandowska, Rząd Narodowy "tajemnego państwa polskiego" okresu Powstania Styczniowego i jego najważniejsze dokumenty przechowywane w zbiorach Archiwum Głównego Akt Dawnych , Palestra, 2013 / Tom 58 / Numer 5-6(665-666), s. 270 - 279
BIBTEX@Article{ authors = " Dorota Lewandowska", title = "Rząd Narodowy "tajemnego państwa polskiego" okresu Powstania Styczniowego i jego najważniejsze dokumenty przechowywane w zbiorach Archiwum Głównego Akt Dawnych ", journal = "Palestra", issue = "2013 / Tom 58 / Numer 5-6(665-666)", pages = "270 - 279" }
-
Księstwo Warszawskie 1807 - 1815 : próba odbudowy państwowości polskiej. Archiwum główne Akt Dawnych, 15 - 31 października 2008 Opublikowano w: Rocznik Warszawski 2009/2012 / Tom 37 / s. 345 - 3502009CZYSTY TEKST
Dorota Lewandowska, Księstwo Warszawskie 1807 - 1815 : próba odbudowy państwowości polskiej. Archiwum główne Akt Dawnych, 15 - 31 października 2008 , Rocznik Warszawski, 2009/2012 / Tom 37, s. 345 - 350
BIBTEX@Article{ authors = " Dorota Lewandowska", title = "Księstwo Warszawskie 1807 - 1815 : próba odbudowy państwowości polskiej. Archiwum główne Akt Dawnych, 15 - 31 października 2008 ", journal = "Rocznik Warszawski", issue = "2009/2012 / Tom 37", pages = "345 - 350" }
-
"Historie kuchenne. Rola i znaczenie pożywienia w kulturze", konferencja w Cieszynie, 19-20 czerwca 2009 r. Opublikowano w: Kwartalnik Historii Kultury Materialnej 2009 / Tom 57 / Numer 3-4 / s. 471 - 4732009CZYSTY TEKST
Aleksandra Kleśta-Nawrocka, Dorota Lewandowska, "Historie kuchenne. Rola i znaczenie pożywienia w kulturze", konferencja w Cieszynie, 19-20 czerwca 2009 r. , Kwartalnik Historii Kultury Materialnej, 2009 / Tom 57 / Numer 3-4, s. 471 - 473
BIBTEX@Article{ authors = " Aleksandra Kleśta-Nawrocka, Dorota Lewandowska", title = ""Historie kuchenne. Rola i znaczenie pożywienia w kulturze", konferencja w Cieszynie, 19-20 czerwca 2009 r. ", journal = "Kwartalnik Historii Kultury Materialnej", issue = "2009 / Tom 57 / Numer 3-4", pages = "471 - 473" }
-
Od węgrzyna do szampana : wino, smak i wyróżnienie w Polsce XVII-XVIII w. Opublikowano w: Przegląd Historyczny 2011 / Tom 102 / Numer 4 / s. 697 - 7142011CZYSTY TEKST
Dorota Lewandowska, Od węgrzyna do szampana : wino, smak i wyróżnienie w Polsce XVII-XVIII w., Przegląd Historyczny, 2011 / Tom 102 / Numer 4, s. 697 - 714
BIBTEX@Article{ authors = " Dorota Lewandowska", title = "Od węgrzyna do szampana : wino, smak i wyróżnienie w Polsce XVII-XVIII w.", journal = "Przegląd Historyczny", issue = "2011 / Tom 102 / Numer 4", pages = "697 - 714" }