Krzysztof Jagusiak
3 artykuły w 2 czasopismach
-
Woda, wino i tak dalej, czyli o napojach i trunkach w Konstantynopolu Opublikowano w: Przegląd Nauk Historycznych 2010 / Tom 9 / Numer 1 / s. 25 - 542010CZYSTY TEKST
Krzysztof Jagusiak, Maciej Kokoszko, Woda, wino i tak dalej, czyli o napojach i trunkach w Konstantynopolu, Przegląd Nauk Historycznych, 2010 / Tom 9 / Numer 1, s. 25 - 54
BIBTEX@Article{ authors = " Krzysztof Jagusiak, Maciej Kokoszko", title = "Woda, wino i tak dalej, czyli o napojach i trunkach w Konstantynopolu", journal = "Przegląd Nauk Historycznych", issue = "2010 / Tom 9 / Numer 1", pages = "25 - 54" }
-
The Chickpea (ἐρέβινϑος; Cicer arietinum L) as a Medicinal Foodstuff and Medicine in Selected Greek Medical Writings Opublikowano w: Studia Ceranea : journal of the Waldemar Ceran Research Centre for the History and Culture of the Mediterranean Area and South-East Europe 2017 / Tom 7 / s. 99 - 1202017CZYSTY TEKST
Jolanta Dybała, Krzysztof Jagusiak, Maciej Kokoszko, The Chickpea (ἐρέβινϑος; Cicer arietinum L) as a Medicinal Foodstuff and Medicine in Selected Greek Medical Writings, Studia Ceranea : journal of the Waldemar Ceran Research Centre for the History and Culture of the Mediterranean Area and South-East Europe, 2017 / Tom 7, s. 99 - 120
BIBTEX@Article{ authors = " Jolanta Dybała, Krzysztof Jagusiak, Maciej Kokoszko", title = "The Chickpea (ἐρέβινϑος; Cicer arietinum L) as a Medicinal Foodstuff and Medicine in Selected Greek Medical Writings", journal = "Studia Ceranea : journal of the Waldemar Ceran Research Centre for the History and Culture of the Mediterranean Area and South-East Europe", issue = "2017 / Tom 7", pages = "99 - 120" }
-
„Ab ovo ad γάλα. Jajka, mleko i produkty mleczne w medycynie i w sztuce kulinarnej (I–VIII)” = ‘Ab ovo ad γάλα. Eggs, Milk and Dairy Products in Medicine and Culinary Art (1st–7th c. A.D.’ ; „Dietetyka i sztuka kulinarna antyku i wczesnego Bizancjum (II–VII w.)”, część 3 = ‘Dietetics and the Culinary Art of Antiquity and Early Byzantium (2nd–7th c. A.D.)’, vol. III, Zofia Rzeźnicka, Maciej Kokoszko, Łódź 2016 : [recenzja] Opublikowano w: Studia Ceranea : journal of the Waldemar Ceran Research Centre for the History and Culture of the Mediterranean Area and South-East Europe 2017 / Tom 7 / s. 267 - 2712017CZYSTY TEKST
Krzysztof Jagusiak, Maciej Kokoszko, Zofia Rzeźnicka, „Ab ovo ad γάλα. Jajka, mleko i produkty mleczne w medycynie i w sztuce kulinarnej (I–VIII)” = ‘Ab ovo ad γάλα. Eggs, Milk and Dairy Products in Medicine and Culinary Art (1st–7th c. A.D.’ ; „Dietetyka i sztuka kulinarna antyku i wczesnego Bizancjum (II–VII w.)”, część 3 = ‘Dietetics and the Culinary Art of Antiquity and Early Byzantium (2nd–7th c. A.D.)’, vol. III, Zofia Rzeźnicka, Maciej Kokoszko, Łódź 2016 : [recenzja] , Studia Ceranea : journal of the Waldemar Ceran Research Centre for the History and Culture of the Mediterranean Area and South-East Europe, 2017 / Tom 7, s. 267 - 271
BIBTEX@Article{ authors = " Krzysztof Jagusiak, Maciej Kokoszko, Zofia Rzeźnicka", title = "„Ab ovo ad γάλα. Jajka, mleko i produkty mleczne w medycynie i w sztuce kulinarnej (I–VIII)” = ‘Ab ovo ad γάλα. Eggs, Milk and Dairy Products in Medicine and Culinary Art (1st–7th c. A.D.’ ; „Dietetyka i sztuka kulinarna antyku i wczesnego Bizancjum (II–VII w.)”, część 3 = ‘Dietetics and the Culinary Art of Antiquity and Early Byzantium (2nd–7th c. A.D.)’, vol. III, Zofia Rzeźnicka, Maciej Kokoszko, Łódź 2016 : [recenzja] ", journal = "Studia Ceranea : journal of the Waldemar Ceran Research Centre for the History and Culture of the Mediterranean Area and South-East Europe", issue = "2017 / Tom 7", pages = "267 - 271" }